Bisværme og hvepse

Bisværme:

Sværmning er biernes måde at formere sig på, ofte sker sværmningen umiddelbart efter at rapsen er afblomstret. Har foråret været køligt ser man ofte mange bisværme på denne tid.

Har du fået besøg af en bisværm i haven, så kan foreningens "Sværmhentere" som regel hjælpe dig af med den, uden beregning.

Nogle gange sker det dog, at sværmen har sat sig et sted, hvor det er umuligt at nå den, f.eks. højt oppe i et træ, eller i en hulmur. Her må biavleren desværre nogle gang opgive og enten lade sværmen sidde, eller slå den ihjel med insektgift.

 

Hvepsebo:

Senere på sommeren, får vi ofte opringninger fra mennesker som tror de har fået besøg af en bisværm; men ofte viser det sig, at der er tale om en hvepsebo.

Nogle af vore sværmhentere, vil ofte, mod betaling, hjælpe dig af med hvepseboet. Desværre kan det også her ske at der er tale om en placering, som gør det umuligt at få adgang til at fjerne boet.

På sværmhenterlisten, kan du se hvilke biavlere som også påtager sig at fjerne hvepsebo. Husk at biavleren som regel vil tage betaling for at fjerne et hvepsebo.

 

Du finder Sværmhenterlisten her