Begynderkursus i biavl.

 

 

BiLidt! Begynderkursus i biavl

Går du med en drøm om af høste din egen honning eller om bare af opleve det fascinerende liv i et bistade, så er begynderkurset i biavl lige det rette for dig.

Kurset starter med 5 teoriaftener, hvor du lærer om livet i bistadet og om hvordan bierne finder nektar i blomsterne og forvandler den til en fantastisk honning.

Du får indsigt i bifamiliens sociale liv og hvordan bierne kommunikerer uden ord; men blot ved hjælp af forskellige dufte og feromoner

Du lærer om hvilke redskaber der er nødvendige, for at kunne starte med dit første bistade og endelig gennemgår vi lidt om den lovgivning som gælder for en biavler

Den teoretiske del af kurset afsluttes med, at vi 2 lørdag eftermiddage besøger skolebigården, for at se på nogle af de praktiske forhold i forbindelse med at drive biavl.

Efter kurset har du mulighed for at deltage i møderne i skolebigården de næste 2 sæsoner. Her mødes vi hver onsdag aften kl. 19:00.

I skolebigården arbejder vi med de praktiske ting som er aktuelle for årstiden. Andet år genopfrisker vi det du lærte det første år og desuden tilføjer vi nogle nye aktiviteter.

Som en del af dette praktiske arbejde, lærer du bl.a. at lave en aflægger, som er en lille bifamilie.  Aflæggeren har du så mulighed for at få med hjem, som din første bifamilie

Bemærk! Cornarestriktioner kan evt. medføre at den teoretiske kursusdel afvikles virtuelt vha. Zoom

Prisen for kurset er kr. 810,-

For denne pris får du:

  • 5 teoriaftener + 2 eftermiddage i skolebigården
  • Medlemskab af Danmarks Biavlerforening resten af 2022
  • Medlemsbladet ”Tidsskrift for Biavl ” 1 gang om måneden
  • Medlemskab af Biavlerforeningen for Haderslev og Omegn for resten af året
  • Mulighed for at deltage i medlemsmøder i såvel lokalforeningen som Danmarks biavlerforening
  • Mulighed for at købe ”Begynderpakken” til favørpris
  • Din første bifamilie (Du skal selv anskaffe det nødvendige bistade efter eget ønske)

Kurset starter d. onsdag d. 2. marts 2022 kl. 19:00 på Bregnbjergskolen, Unionvej 4, 6500 Vojens

Kurset afvikles på følgende datoer, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3, kl. 19:00 -21:45 samt 23/4 og 30/4-2020 kl. 13:00 – 15:45 i Skolebigården

Tilmelding/køb af gavekort, kontakt Morten Roest på tlf.: 20 87 59 13 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..