Bliv Biavler

 BiLidt

 

BiLidt! Begynderkursus i biavl

Går du med en drøm om af høste din egen honning eller om bare af opleve det fascinerende liv i et bistade, så er begynderkurset i biavl lige det rette for dig.

Kurset starter med 5 teorilaftener, hvor du lærer om livet i bistadet og om hvordan bierne finder nektar i blomsterne og forvandler den til en fantastisk honning.

Du får indsigt i bifamiliens sociale liv og hvordan bierne kommunikerer uden ord; men blot ved hjælp af forskellige dufte og feromoner

Du lærer om hvilke redskaber der er nødvendige, for at kunne starte med dit første bistade og endelig gennemgår vi lidt om den lovgivning som gælder for en biavler

I forbindelse med kurset besøge vi 2 lørdag eftermiddage skolebigården, for at se på nogle af de praktiske forhold i forbindelse med at drive biavl.

Efter kurset har du mulighed for at deltage i møderne i skolebigården de næste 2 sæsoner. Her mødes vi hver onsdag aften kl. 19:00. I skolebigården arbejder vi med de praktiske ting som er aktuelle for årstiden. Andet år genopfrisker vi det du lærte det første år og desuden tilføjer vi nogle nye aktiviteter.

Som en del af dette praktiske arbejde, lærer du bl.a. at lave en aflægger, som er en lille bifamilie, Aflæggeren har du så mulighed for at få med hjem, som din første bifamilie.

 

 Kurseu afholde hvert år i marts/april måned med den teoretiske del og den praktiske del af kurset afholde hver onsdag aften fra kl 19:00 - fra medio april til august måned.

 

Kontakt evt. formanden for yderligere informationer