Bliv Biavler

 BiLidt

BiLidt Begynderkursus i biavl

Går du med en drøm om at høste din egen honning eller om bare at opleve det fascinerende liv der er i et bistade, så er begynderkurset i biavl lige det rette for dig.
Kurset gør dig i stand til at tage vare på en bifamilie, lave nye bifamilier og høste honning.

Kurset starter med 5 teoriaftener, hvor du lærer om livet i bistadet og om hvordan bierne finder nektar i blomsterne og forvandler det til den fantastiske honning. Herefter er der to lørdag eftermiddage hvor vi ser til bierne i skolebigården.

Du får indsigt i bifamiliens sociale liv og hvordan den kommunikerer ved hjælp af forskellige dufte, feromoner og bevægelser.

Du lærer om hvilke redskaber, der er nødvendige for at kunne starte med dit første bistade og endelig gennemgår vi lidt om den lovgivning som gælder for en biavler.

Efter den teoretiske del af kurset har du mulighed for at lære mere om den mere konkrete del af biavlen i resten af sæsonen i skolebigården, hvor vi mødes hver onsdag aften fra kl. 19:00. Her arbejder vi med de ting, som er aktuelle for årstiden.

Som en del af det praktiske arbejde lærer du bl.a. at lave en aflægger, som er en lille bifamilie, som du har mulighed for at få med hjem som din første bifamilie

Prisen for kurset er kr. 1500,-

For denne pris får du:

  • 5 teoriaftener i marts + 2 lørdag eftermiddage i skolebigården, samt praksisundervisning alle onsdag 19-21 fra d. 26/4 til og med 30/8.
  • Medlemsskab af Danmarks Biavlerforening resten af 2023
  • Tidsskrift for Biavl (Medlemsblad for medlemmer 1 gang om måneden)
  • Medlemsskab af Biavlerforeningen for Haderslev og Omegn resten af 2023
  • Mulighed for at deltage i medlemsmøder i såvel lokalforeningen som Danmarks biavlerforening
  • Mulighed for at købe Begynderpakken til favørpris
  • Din første bifamilie (du skal selv anskaffe det nødvendige bistade efter eget ønske, vi hjælper med rådgivning.)

Kurset afvikles på følgende datoer: 1/3, 8/3, 15/3, 22/3, 29/3, kl. 19:00 - 21:45, samt lørdag d. 15/4 og 22/4-2023 kl. 13:00 – 15:45. Herefter tilbud om praksisundervisning alle onsdage fra d. 26/4  til og med d.30/8. Det hele foregår i Skolebigården på adressen Ribevej 9b, 6500 Vojens.

Tilmelding til Ib Nielsen Birkblad på tlf.: 41283431 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.