Opskrifter med honning

Her bringer vi opskrifterne på retter med honning fra ét af vore "Mad med honning arrangementer"

Laksepaté:

Til 4 personer skal der bruges:

  • 350 - 400 gr. fersk laks uden ben og uden skind
  • 2 æg
  • 1 spsk. mel
  • 1 lille løg
  • 1 tsk. timian
  • salt og peber 1/4 l mælk

Laksekødet hakkes i en blender, salt peber og det finthakkede løg kommes i og røres. Mel, timian og mælken kommes i lidt af gangen

Hvis farsen er for fast tilsættes resten af mælken. Farsen skal være lind, der kan evt. tilsættes lidt mere mælk hvis farsen synes for fast.

Farsen kommes i en passende form (lille) Bages i vandbad i forvarmet ovn ved 180 gr. i ca. 30 min. Skal mærkes fast.

Serveres med honningmarinerede urter.

 Honningmarinerede urter:

Til 4 personer skal der bruges:

  • ½ Gullerod
  • ½ Persillerod
  • 4 stk. Rosenkål
  • evt. andre rodfrugter

Gullerødder, persillerod og evt. andre rodfrugter skæres i meget tynde strimler

Rosenkålen skæres i 2 halvdele og skæres derefter i så små stykker som muligt

De strimlede rodfrugetr lægger herefter i marinaden i 1-2 timer

Marinade:

  • ½ dl. olie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. salt - lidt peber
  • 1/4 tsk eddike,  Balsamiko  - Vineddike

Langtidsstegt lyngkylling med honning:

  • 1 kylling ca. 1500 gr. ( Øko - landkylling
  • 1 potte lyng i blomst
  • 3 - 4 spsk. god honning
  • 1 - 2 spsk. olivenolie
  • 1 hvidløg
  • salt  og sort peber fra kværn
  • 500 gr. solmodne tomater på stilk

Mariner kyllingen i lidt hakket lyng, honning, salt og peber

Skær citronen i kvarte og put citron, og et helt hvidløg ind i kyllingen.

Kyllingen steges herefter i ovnen ved 120 gr. i 3 - 4 timer, læg tometerne ved siden af kyllingen og lad dem stege med

Kyllingen pensles med flydende honning 15 min før serveringen og temperaturen høves til 225 gr.

På denne måde fås en meget saftig kylling, skindet bliver sprødt  og gyldent.

Serveres med bagte tomater og de stegte rodfrugter.

Jordskokke Chips:

Jordskokker helst så tynde som muligt, vaskes grundigt og skæres i tynde skiver og tørres på papir.

Herefter steges de i olie til de er halvt stegte, tages op og lægges på fedtsugende papir.

Steges herefter en gang mere til de bliver sprøde, tages op og drysses med salt